14 Kasım 2015 Cumartesi

Limon Kreması



MALZEMELER:

* 100 gr tereyağı
* 1 su bardağı şeker
* 2 yumurta
* 2 limon
* 1 yemek kaşığı nişasta

HAZIRLANIŞI: 

- Limonların kabuklarını çok ince rendeleyin ve suyunu sıkın. Tereyağı hariç tüm malzemeyi kısık ateşe tel çırpıcıyla sürekli karıştırarak göz göz olana dek pişirin. Altını kapatın ve tereyağını da ekleyip eriyene kadar karıştırın.

- Kremanızı steril kavanozlara koyup buzdolabında saklayın.

- Kremayı kısık ateşte pişirmeniz önemli püf nokta. Bir kaç gün içinde tüketin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Bunlar da ilginizi çekebilir:

-